AndersJansgården's Islandshästar

 

  Kveikja Avel & Kennel

 Gårdens dagbok

Ja, vad ska man säga....

2011-08-29

Positivt idag: "Bella" har fått sina rör i öronen idag, hon var så duktig! Nu håller vi allt som går för att hon ska få hjälp av dem med sin hörsel och att talet får en puff i rätt riktning :)

Negativt idag: Fifa står buköppnad på Strömsholm.....inflammation i tunntarmen var beskrivningen, de har plockat bort 5 meter av 25 meter tunntarm. De närmaste 48 timmarna är nu avgörande för vår älskade lilla gumma, tarmarna ska nu börja jobba igen efter att ha varit så utspända av all vätska, 3 x 10liters hinkar slangades ur, och gaser. Lilla Tófa är med mamma och ännu mår liten i magen helt ok......

Nu har vi haft 1 med Knolls pannlugg i tarmen och 1 med förstoppning i kombination med infektion efter en hovböld som gick uppåt i ett bakben, 1 inhyst med maskförstoppning trots avmaskning och så nu lilla gumman. Det vi inte kan om skötsel av buköppning i detta stall är inte värt att veta tror jag, om det nu är någon merit?Spekulationer kring "varför vi" blir frågan, men ingen av dessa har vi kunnat förebygga eller förutse, vi kan bara försöka förebygga med ljummet vatten vintertid, alltid tillgång till rent vatten i hagarna och bra grovfoder.

Håll tummar och tår nu!

Mor lilla mor fyllde år i helgen, jag skäms men har nu skickat en bukett med blommor sent om sider- Förlåt mitt dåliga minne mor!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)