AndersJansgården's Islandshästar

 

  Kveikja Avel & Kennel

 Gårdens dagbok

Det går sakta framåt....

2011-09-16

Det är fullt upp med 2 sjuka kusar, så tiden för datorn har inte funnits direkt...en uppdatering:

Fifa mår oförskämt bra, dock lite såsigt i såret som inte luktar så gott :S Överläggningar med Strömsholm och fortsatt tempa & pc ett tag till....

Lilla Tófa som råkade ut för förstoppning, med veterinärbesök förstås, mår också bättre, dock ser hon deprimerad ut och det är väl inte så roligt att stå inne med mamma hela tiden. Vi tar ut dem utanför stallet och motar på henne lite så att hon får röra sig några gånger per dag, Bangsi och "Bella" är superbra på att mota :) Dock får inte Fifa vara så rörlig på 2 veckor till, men vad gör man...den lilla blir ju lidande av stillaståendet....? En balansgång...

Friða, Frosti & Embla fick behandling av Kerstin häromdagen, igår skrittade Jenny & jag stona en sväng och idag ska Jenny jobba med Frosti lite, jag har hyrt in 2 dagar i veckan av Jenny och jobba lite med killens styvhet bl.a.

Jenny jobbar vidare med inridningen av Piltur, i onsdags red hon ut helt ensam, de hade töltat och galopperat utan större krussiduller :) Trevlig kuse det där och duktig tjej vi har!

Fler hästar kan bokas för in- & tillridning!

Vi har flyttat en liten flock ston med föl till farbror Olles mark, 4 st, så de får beta ner den ordentligt innan vintern. Vi har även fått bokningar om småkillar som ska övervintra hos oss iår, det kommer ett gäng i slutet av oktober bl.a. och det känns bra att få lite jämnåriga kompisar till Prins & Dans inför vintern.

Vi har plats för fler om någon vill komma!

Igår tog vi farväl av farbror Olle, en vacker begravning och en trevlig stund med Lena & Lasse på Elsa Andersson´s konditori efteråt, TACK Olle för den tid vi fick umgås med dig!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)