AndersJansgården's Islandshästar

 

  Kveikja Avel & Kennel

 Gårdens dagbok

Dagarna flyter på

2012-01-19

Första halvan av januari avklarad, såvärst bra vinter vet jag inte om vi har....det mest positiva med den är att vi kan använda trädgårdsslangen fortfarande att fylla vatten till hästarna :) Vi slipper bära 25 liters dunkar för det mesta, det blir sisådär en 10-12 dunkar till alla hagar så att de får helt fullt varje dag- styrketräning så det heter duga dessa dagar :)

Jag har legat med feber i 2 dagar, passat på att sova när alla andra åkt till jobb och skola/dagis och det tror jag var väl behövligt. Känner mig piggare nu iallafall, gjorde stora rycket och forslade ut granen ikväll- de flesta barren blev kvar inne :) en ganska naken gran slungades ut.

"Rookiesarna" i hagen har gjort sig hemmastadda, idag började Gjafar med små försök till lek som lyckades med Laxi, tänk vad de ska busa bara de vågar. De får iallafall vara med och äta och vila där de andra är nu så det går framåt, gnäggandet hörs just inte alls bara någon enstaka.

Våra hästar får röra på sig lite då & nu, igår var Helena hit så det blev en kvällstur på Fjalar för henne, jag behövde lite friskluft så jag tog min vita dam och följde med- nytt luft i lungorna. Nu är Jenny här och longerar Piltur, hon har jobbat på bra med den lilla killen. Fler inridningsobjekt är bokade och hon ska även hjälpa några vänner med lite tillridning en/ett par gånger i veckan framöver, det är jätteroligt att andra vill ta del av hennes kunskap och skicklighet med hästar.! Hon är så duktig vår tjej!

I helgen ska Jenny rida för en Michel Becker i Avesta och jag & Marie ska vara med som åskådare hela helgen- alltid suger man upp något nytt bara av att vara åskådare :) Sen är det alltid lika roligt att se Jenny & Embla förstås!

Vi har även anmält  dem till flera tävlingar i mars & april, Jenny & Embla, så jag har några helger bokade som chaufför/hästskötare :) det är bl.a kvaltävling, Istölt och påsktävling.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)