AndersJansgården's Islandshästar

 

  Kveikja Avel & Kennel

 Gårdens dagbok

-30 grader...

2012-02-04

"Rysskylan" som de varnat för har kommit.....usch och fy så kallt. Nu gäller det att hästarna har hö att tugga och vatten, det knackas is i vild förtvivlan så de ska komma åt.

Jag jobbar nu inatt, så innan jag for fick några hästar täcken på sig och jag fodrade dem rejält med hö så de kan tugga sig varma. Ingvar sköter om nattfodringen senare.

Ingen har ridit idag och det tror jag var klokt?! Inte kul att anstränga våra vänner mer än de själva vill i kylan. Kicki & Lars tog en prommenad med Dans i solens sken.

Frosti har busat och lekt i hagen idag!!! Det var första gången som vi sett att han leker :) Piltur var den som fick igång honom, så det är lite synd att killen ska hem till sin matte imorgon :) Han är väldigt lekfull och får igång hela hagen när han är på gång:)

Glófaxi gamle man har fullt sjå att busa med Gjafar, Mánadís & Tófa :) det är lekfarbrorn nummer ett :) Det är helt perfekt att ha dessa äldre valacker i småhästarnas hage, problemet är när vi ska ha tag på honom bara, han är inte den man bara hämtar i hagen direkt....men, men det får bli en dag när vi är många i stallet. Ljúfa leker med Jane´s "rookiesar" och de tre far runt emellanåt så Ljúfa har fullt sjå att haka på ibland.

bella har haft kompis i samma ålder hemma hela dagen idag, Tilda kom på besök med "vår" Elin. Vi har genom det besöket tagit över Ljúfa i vår ägo och vi ska nu rida in henne och sälja henne så snart det går, dock inte ridas förrän mot sommaren/hösten. SÅ HÄR KAN MAN GÖRA ETT FYND!

Antal kommentarer: 1

2012-02-06 22:44:16

Hej! Va kul att han kunde leka...
Läser flitigt din dagbok Du är helt underbar på att beskriva livet på gården....Här i Uruguay har vi det fortfarande riktigt varmt +32ute och inne +28
Allt bra med oss...Just nu har vi besök från
Näs..Nästa vecka från Fäggeby..Tack för all hjälp med min Prins(heart)(heart)(heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)