AndersJansgården's Islandshästar

 

  Kveikja Avel & Kennel

 Gårdens dagbok

"The Eagle" was here...

2012-02-13

Johan var heroisk.....:) järnpiller vad han satsade och flög! Vi har tagit in flocken med småttisar idag, det var några som skulle vaccineras av dem. Det var när de skulle ut igen som rodeon startade, först for vi runt med Jane´s "rookisar" en otrolig kraft och styrka i de små liven :) Väl ute med dem hade vi Glófaxi, Tofa & Gjafar kvar inne....även här blev det livat....gamle Glóis måste ha haft vårkänslor då han drog iväg med mig men dock in i hagen. Tófa hade highlife med Johan och Ingvar valsade runt ute på vägen med Gjafar :) Jag kunde släppa gamle mannen och hjälpte sedan Ingvar ner mot hagen, sen bar de två av in i hagen i hundratjugo :) Ingvar hade inte en chans det var bara att släppa, väl inne med Tófa så hjälptes Johan & Ingvar åt att få av grimman. Gjafar sprang runt med ledgrimma och grimmskaft, vilket han gör ff, Johan gjorde en heroisk insats och fick i flykten tag i grimskaftet vid ett tillfälle. Gjafar däremot hade då redan fått upp farten så Johan formligen flög igenom luften 5 meter och gjorde en djupdykning med axeln före ner i snön....jag skrattade så jag kiknade, men sen slog det mig att han kanske gjorde sig riktigt illa- TACK & LOV gick det rätt bra, men hästen har ff grimman på sig så nu får vi se om den trillar av eller om Jenny har övertalningsförmåga....kanske går prima när matte kommer :) ?

6 kusar blev vaccinerade denna gång, så nu har vi betat av några. Goa Prins fick komma ur hagen för ett stick i pälsen han med, även Dans är klar för ett år framåt.

Ylva red sin Hvínur i solen idag, övriga har vilat då vi blev helt slut av unghästvaccinationer. Jenny jobbade med Ör igår och Embla reds ut tillsammans med Fjalar & Åsa som gästspelade lite.

Ingvar fällde trän som tilltugg i hagarna, det gillades :) vi har spridit ut lite grenar och stammar i alla hagarna så de har lite terapituggning att hålla på med.

Imorgon jobbar gubben dagtur, jag har lite annat att stå i under dagen och lilla go får åka och leka lite.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)