AndersJansgården's Islandshästar

 

  Kveikja Avel & Kennel

 Gårdens dagbok

Uttagning 7,0 & Finalresultat 7,0

2012-03-18

Sveriges stora Istölts tävling anordnades av islandshästklubbenTaktur i dag. Mycket bra anordnad tävling och alla tider på prick. Många fina hästar och många fina ekipage på uppgång. Man tävlade i flera olika töltklasser men de som väckte mest uppmärksamhet var Orion från Stav med Tóti Árnason i sadeln och Frida Lindström med Kyndill frá Lýtingsstödum .
I ungdomsklassen var många ekipage som imponerade och i år kom fram ett nytt ekipage den danskfödda Embla från Boskovhus med Jenny Koivisto som visade enastående fin följasamhet och fin ridning. Domare var Lena Lennartsson, Ivar Arnbjörnsson, Lisa Olovsson, Haffi Gíslason og Anne Fornstedt. Bilder och resultat kommer inom kort!" (
klicka på länken Hestafrettir högst upp).
De var underbara, Jenny & Embla, en häftig känsla att vara förälder och åskådare en sån här dag. Leo, Åsa & Jacob var med oss den här gången och vi var nog lika spända allihop inför finalen på em :)
Tack Marie & Matilda för sällskap och hjälp med hästarna!
Knoll var med som maskot och väckte stor uppmärksamhet när han tillsammans med Embla inspekterade isen i hockeyhallen :) En ytterst liten islandshäst?? Han var inte så glad åt att behöva vara transportvakt när Embla visade upp sig på tävling, men kanske var det just hans sällskap som gjorde Embla en tjänst....??? hon var lugn och harmonisk i transporten och när hon fick stå där i transporten emellan tävlandet, han får nog följa med fler gånger vare sig han vill eller ej :)
Väl hemma mot kvällen åt vi grillat och firade lite, Ledin vin smakade helt ok :)
Ikväll har jag en natt på ambulansen, redan hunnit med Falun t o r.....kl. 21.41 nu.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)