AndersJansgården's Islandshästar

 

  Kveikja Avel & Kennel

 Gårdens dagbok

Vårkänsla...

2012-04-29

Solens strålar har värmt oss idag, myspys värre! Jag fotade vitsipporna i hästhagen idag såå vackra :)

Igår körde vi "småkillarna" till Bragi i Fullsta på sommarkollo, otroligt fint område för dem att springa på! De är 11 hingstar mellan 1-3 år som går tillsammans och de grupperade sig direkt i små flockar under hälsningscermonin. Prins tog Gjafar under sina vingar när de träffade de andra, Dans var mer styv i korken och stegade fram till hagens chef och vice chef, han ville göra sig bekant i den cirkeln :) Ska bli kul att åka dit om ett tag och se vad som hänt i rangledet då??

Hästarna här hemma har legat och vilat sig i solen idag, Friða såg ut som en uppskottad snödriva i hagen, fölmagen var som ett stort "gupp" :) snart kommer de små fölisarna....4 st ska de bli :)

På tisdag flyttar Mánadís och Tófa hemifrån till nya marker och Ör åker hem till sin matte för att återkomma om en månad för fortsatt träning.

2-3 ston verkar vara på gång till vår vackra Glampi, betäckningar....

Jenny har haft ridkurs i Surahammar hela dagen i finvädret, duktiga "elever" var det och de hade en mycket trevlig dag :) vad jag förstod :)

"Lilla go" tror att det är helt grönt att springa naken ute nu, klär av sig stup-i-ett och passerar något fönster eller dörr lagomt så att vi hinner se henne, busungen! Igår kväll när vi hade "halv 8 hos oss" med familjen, hittades Jakob & "Bella" sittandes nakna i ett gammalt badkar som vi har ute i syrenbersån- de hade otroligt roligt i "badet" :)

Jag jobbar inatt och gubben kommer på en dagtur imorgon, vi ses här alltså sen är det full fart hemma för mig som gäller....

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)