AndersJansgården's Islandshästar

 

  Kveikja Avel & Kennel

 Gårdens dagbok

Mitten på juli...

2012-07-17

Skattar min lyckliga stjärna att vi tagit beslut om hösilage även iår.....torrhö hmmm! Det har kommit lite regn varje dag hos oss så något hö som kan torka är det inte tal om än iallafall.

Solen sken idag samtidigt åskade det och en störtskur med vatten kom ner......märkligt väder.

Vi hoppas att sommaren kommer i augusti, DÅ har vi semester!

Hästarna har det rätt ok, gummistövlar sylvest och regnkappor på :) Skulle det behövas....men men

Fölen växer och leker mellan skurarna, Alfúr får ta lite mer avstånd från mamma nu så han är med och leker han med nu :) De har blivit chip- & signalementskollade nu, allt är inskickat för att tillverka passen :)

Igår var bästa Johan hemma och skruvade ihop ett pooldäck som "Bellas" pool ska ställas på, TACK goa sonen! Nu ska vi bara chakta ur lite så den står plant så vi kan fylla upp vatten :) Kanske bada på semestern :) ?

Jenny & Embla placerade sig på 19e plats i Tölten på SM, underbara tjejer! Nu har de testat på hur en sådan tävling fungerar oxå :) Nästa år tävlar de som seniorer, så nu är det bara taggning som gäller :) , nejdå skämt & sido tjejen lämnar "young riders" och blir stor...

I slutet av september hämtar vi hem Gjafar, Prins & Dans igen så från oktober ska vi ha en grabbflock igen om någon vill lämna hit sin/sina småkillar så går det alldeles utmärkt! Välkomna! Det kommer att vara en eller två äldre valacker som håller ordning bland killarna, årsfödda-3år. De yngsta kommer över i januari/februari någon gång, när det är dags att lämna mamma :) Här nedan en bild från förra vinterns busgrabbar.....

Vi kan även ta emot småtjejer om så önskas, Eilif behöver någon/några tjejkompisar att busa med, Välkommen om din lilla häst vill komma till oss!?

Jag har nu 3 nattskift framför mig.....

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)