AndersJansgården's Islandshästar

 

  Kveikja Avel & Kennel

 Gårdens dagbok

Glad Påsk!

2013-03-28

Snart dags att ladda kvasten och ta en tripp till väninnorna på Blå Kulla, men först ska här deklareras :/ Bäste Juha kommer hit idag och hjälper mig med papper papper och åter papper :)

Jenny och Embla gjorde det iår igen :) bästa uttagningspoängen i Elitklassen på Taktur´s Istölt! STORT GRATTIS TJEJER! Jag blir så stolt över dem, förresten det blir vi hela gänget Josefin firade med tårta till oss alla dagen efter :) Tänk att vi gjorde ett sådant kap när vi köpte "den fula ankungen" för hon såg inte mycket ut för världen när hon kom hit som 2 åring våran Embla :) Nu blickar Jenny fram mot nya utmaningar och planeringen är på G.

Jag har inga större planer för mig och min vita dam, dock ska vi på ridläger i augusti och det ser jag framemot. Till dess ska vi väl ha kommit igång tycker jag, men just nu känns det motigt. Jag har rejält ont i min rygg efter min kära makes "lilla" kärleksknuff med hösilagebal & traktor för några veckor sedan :/ får nog söka lite mer hjälp nästa vecka.

Vi har tur som för tillfället har Hanna här hos oss, hon rider våra hästar några gånger i veckan så de får komma ut lite. "Bella" red Knoll häromdagen och motionerade både gubben & Josefin med Melker i vagn på samma gång :) Wilma rider Fifa nästan varje dag och hon tar ut våra lite då & nu hon med och Marie håller igång "Drömmen" så gott som var dag, de är duktiga & flitiga! Med andra ord så får de motion fast inte jag & gubben står för den saken just nu :)

Våren knackar på, även om nätterna fortfarande är kalla, solen har strålat flera dagar nu och det är så underbart! Jag, gubben & "Bella" körde ut Eilif till Karsbo Gård i tisdags, hon ska få gå där över sommaren med deras "Leva" och ett sto som ska ha föl, det kanske blir fler? Det blev ju hingstar här för övrigt så hon blev lite ensam våran vackra lilltjej :) när de skulle delas från mödrarna.

Om en vecka kommer en ny kille för att ridas in av Jenny, vi hälsar Herkules välkommen till oss! Det är även några tidigare "elever" som kommer åter för lite mer utbildning så nu börjar det hända saker igen :) Alla är så välkomna till oss!

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)