AndersJansgården's

Islandshästar & Labradoodles

 

  

thumb Gårdens hyresgäster, med 4 & 2 ben thumb

Letar du efter lösdrifts plats till din Islandshäst? Välkommen att kontakta eller besöka oss!

Vi har de flesta går på stora kuperade områden under sommaren, en hage för unga ston och ston med föl. Dessa hästar har tillsyn minst 1 gång/ dag.

Från nu och framåt kan vi ta emot dräktiga ston, ston med föl och unga ston för att gå på lösdrift. Grönområde under sommaren, fri tillgång av hösilage vintertid hemma på gården.

Det finns även fyra hagar hemma på gården för de hästar som ska utfodras mer kontrollerat ( två sto- och en valackhage). I alla hagarna som används vintertid har vi vindskydd med halm och fritt vatten och saltsten. Sommartid har vi några extra hagar att växla emellan med gräs och stödfodring.

Vi har ansvarsområden för stallets sysslor, som varje hästägare ingår i under vistelsen i vårt stall.

Vi har ett stall med 10 boxar, men det används sällan eftersom alla går ute, boxarna används vid behov och av alla på gården och vi har även 2 utestall med 2 boxar i varje.

Vi har en "Holk" där all utrustning till hästarna förvaras inlåst och där det finns möjlighet till fikastund (värme på vintertid) och ett torkrum för täcken.

En egen paddock & rundkorall finns på gården som gör att viss träning kan ske även om mörkret faller. Vi har Járnhesturs egen tävlingsbana inom 10 minuters ridavstånd från gården, där finns ovalbana och en fullstor paddock tillgänglig för medlemmarna i föreningen.

Omgivningarna kring gården har fina ridvägar att erbjuda och vi ingår även i "Rid- & körleden i Bergsmansbygd" där det finns tillgängliga ridvägar/leder att använda sig av i vår närhet.

Vi har tillgänglighet till hovslagare på gården om så önskas, efter bokning.

Priset idag för inackordering är 850 kr t.o.m. hästens 3e år, 1300 kr för häst fr.o.m. 4 år och det är inkl. moms.

Priset för "sommarkollot" är 650 kr och vinter i lösdrift samma priser som för en vanlig inackordering. Sto med föl vid sidan 1500 kr under vintertiden.

Gården innehar F-skattesedel.

Verkar detta intressant? Kontakta oss på något sätt & gör ett besök, VÄLKOMMEN!

Vi ha 11 st Islandshästar i olika åldrar inhyrda hos oss hemma på gården för tillfället...